Vad är LPG - Endermologie®?

LPG Endermologie behandling muskeldetektiven

LPG Endermologie är en mekanisk djup bindvävsmassage.

Massagen utförs med hjälp av en maskin som med motoriserande rullar och vacuumsug masserar hela kroppen. Med mekanisk bindvävsmassage ökar blodcirkulationen i kroppen. Behandlingen sätter även igång lymfcirkulationen vilket medför att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska lättare kan föras ut ur kroppen.

Svullnader i kroppen minskar och kroppen får ny energi. Behandlingen stimulerar hudens kollagen och elastin och ger en uppstramande effekt vilket kan ses som förebyggande för celluliter.

LPG används även för terapeutiska och medicinska ändamål samt inom sport och fitness.

LPG-tekniken är icke-agressiv, non-invasiv och utan bieffekter.

Behandlingsområden:

 • Kroppsskulptering

 • Återställa hudens elasticitet

 • Minska Stelhet vid eventuell förtätad bindväv

 • Lindra muskel- och ledvärk

 • Påskynda återhämtning efter träning

 • Reducera överflödigt fett i problemområden

 • Reducera celluliter

 • Forma och lyfta rumpan

 • Forma och lyfta kroppens konturer

 • Före/efter kirurgiska ingrepp

 • Ärr


Frågor & svar om LPG - Endermologie®


Vilken behandling och hur ofta ska jag boka?

LPG Endermologie - Mekansisk Bindvävsmassage Helkropp

Minskar stelhet vid eventuell förtätad bindväv, lindrar muskel- och ledvärk, påskyndar återhämtning före/efter träning, lindrar stel ”kontors-nacke” & axlar. Aktiverar och drar igång  blodcirkulationen och lymfsystemet. Behandlar helkropp med fokus på vissa mjukdelar.

Antalet besök är individuellt 

LPG Endermologie - Skönhet
Endermolift/Lipomassage

Estetisk behandling mot Celluliter/Fettreducering samt uppstramning.

Skulptering utan kirurgi.

Här rekommenderas att man alltid bokar en konsultation först för att tillsammans samtala om möjliga mål och förväntningar. Det är dock ingen engångsbehandling. För att åstadkomma bra resultat behövs oftast en serie om 10-15 behandlingar fördelade över 1-2 ggr/vecka och därefter underhållsbehandlingar månadsvis.


Behandlas bara mina "problemområden”?
Man fokuserar på ”problemområdena”, men resten av kroppen behandlas också för att stimulera den allmänna cirkulationen och lymfdräneringen.

Hur länge ”håller” resultatet av LPG Endermologie?
Flera månader, ibland upp till flera år, om underhållsbehandlingen fortsätter. Ålder, livsstil, kost och hormonella betingelser påverkar naturligtvis resultatet.

Gör det ont och hur känns det efteråt?
Känslan kan liknas vid djupgående massage. De allra flesta upplever det mycket behagligt. Behandlingen anpassas efter dig och styrkan ställs in individuellt. De flesta patienter känner sig avslappnade, lättare och ibland smidigare i kroppen och många får en energikick efteråt. Rekommenderas att man dricker mycket vatten efter behandling, eftersom lymfsystemet i kroppen är stimulerat.

När ska man INTE gå på LPG-behandling?
Man bör ej genomgå LPG-behandling om man har/är i någon av följande situationer:

 • Cancer
 • Infektion
 • Inflammationsfas
 • Äter blodförtunnande medicin
 • Blodsjukdom
 • Gravid
 • Feber/ halsont

Historien om LPG – Endermologie®


Tekniken uppfanns av en fransman vid namn Luois Paul Guitay, därav namnet LPG.

I slutet av 70-talet råkade Louis Paul Guitay (LPG) ut för en trafikolycka och skadades allvarligt med omfattande ärrbildning som följd. Guitay fick terapeutisk massage för att mjuka upp vävnaden och för att återställa muskelfunktionen. De här massagebehandlingarna, som varade tre till fyra timmar per dag, bestod i manuellt rullande av huden för att återfå elasticiteten. Guitay var inte nöjd med behandlingarna då det tog så ofantligt mycket tid och resultaten varierade mycket beroende på massageterapeutens kunnighet. Som ett resultat av detta designade Guitay LPG Endermologie-systemet, vilket är en motoriserad mekanisk massagemetod för att uppnå samma resultat som vid en manuell massage.

Kort därefter använde man massagemaskinerna för att behandla sådana ärr och skadad vävnad som Guitay hade drabbats utav. Under massagen upptäckte läkarna att lokala fettdepåer och celluliter försvann vilket beror på den stretching av vävnaden som man får, stimuleringen av det lymfatiska systemet och tryckförändringen som uppstår med vakuumet.

Den kosmetiska användningen av LPG Endermologie® är spridd över hela världen och FDA har godkänt metoden för reducering av lokala fettdepåer och celluliter. Metoden används också i kombination med fettsugning vilket kortar ner läkningstiden och gör resultatet jämnare och snyggare.